Bjarne Brath Ligaen (FM)

Dansk kørestolsbasket organiserer det danske Forbunds Mesterskab (FM), som er en landsdækkende turnering der løber fra omkring september til april hvert år.

Turneringen er opkaldt efter vores hovedsponsor: Bjarne Brath.

Klubber der ønsker at deltage i turneringen, skal tilmelde sig på det årlige landsmøde for Dansk Kørestolsbasket. Det afholdes normalt i april måned.

Selve turnering planlægges af et turneringsudvalg, som er sammensat af ét klub medlem fra hver af de deltagende klubber.

For at deltage som klub, kræver det betaling af licens til Parasport Danmark, samt et deltager gebyr til Dansk Kørestolsbasket. Gebyret til Dansk Kørestolsbasket går primært til finansiering af dommere. Klubberne er selv ansvarlige for afholdelse af hjemmekampe, i form af organisering og udgifter til hal, dommerbord, osv.

Regler

Turneringsreglementet opdateres/godkendes på det årlige landsmøde. Alle klubber kan foreslå regelændringer, ved at indsende forslag før landsmødet.

Turneringsreglement 2018

Dobbeltlicensaftale 2018

Reglerne er baseret på IWBF officielle regler. “Principles-Of-Contact-2011-V16.1” indeholder gode eksempler på forskellige situationer (linket http://www.wellsm.com/iwbf i dokumentet er knækket, brug dette).

Forskelle på gående basket og kørestolsbasket lister kort de få forskelle der mellem de 2 basket former.

 

CORONA: se gældende retningslinjer her

Spiller klassifikation

Alle spillere bør være klassificeret mellem 1,0 og 4,5 point, i henhold til IWBF retningslinjer (god video).

I Danmark er der 2 nationale klassifikatører.

Der er pt. ingen planer om at uddanne internationale klassifikatører i Danmark.

Dommere

Turneringsplanen indsendes til DBBF, hvorefter den bliver oprettet i deres system – og dermed synlig på deres hjemmeside ved at søge efter kørestolsbasket. Her fremgår kamp tidspunkter, sted, dommere og resultater.

DBBF er ansvarlig for at påsætte dommere til turneringskampene, hvilket normalt sker 3-4 uger før kampene.

Ændringer: skal indberettes hurtigst muligt til DBBF via email. Hvis det er indenfor 48 timer før kamp start, eller der er påsat dommere – skal der tages telefonisk kontakt til den respektive dommer påsætter (øst/vest).

Dommerbord

Dommerbordet bemandes normalt af 3 personer: 1 fører protokol, 1 styrer scoreboard (tiden) og 1 styrer 24 sekunder uret.

Introduktion til dommerbordet kan findes her.

Ansvaret for dommerbordet, ligger hos den klub der afholder runden.

Indrapprotering og stilling

til DBBF:

Kamp resultater indrapporteres til DBBF via denne side – husk at sætte kryds i bonus point.

Taber dømt: Hvis et hold skal taber-dømmes, gøres dette ved at sættes scoren til 0-20, og give vinderen 1 bonuspoint – ingen bonuspoint til taberen. Marker IKKE holdet som taber-dømt, da det giver forkert point.

Den samlede stilling i turneringen kan ses på DBBF her – klik “søg” og vælg kørestolsbasket.

til Kørestolsbasket:

Indsend en elektronisk kopi af protokollerne til Kørestolsbasket.

Ansvaret for indrapportering, ligger hos den klub der afholder runden.