Mix turnering starter sæsonen 2019

Mix turnering starter sæsonen 2019

Lørdag d. 21.9, 2019 blev sæsonens første turnering i kørestolsbasket afholdt i Houlkærhallen, arrangeret af det lokale Viborg Dunkers hold, i samarbejde med landsudvalget for Dansk KørestolsBasketBall (DKBB), under Parasport Danmark.

Hvad der startede ud som en 3 mod 3 ”mix” turnering i kørestolsbasket for primært nye og unge spillere, endte med at blive en 5 mod 5 turnering på grund af mange tilmeldinger. Det er enormt dejligt at se den form for opbakning til Mix turneringen og det bekræfter at lysten til kørestolsbasket er stor derude, udtalte Per Wulff, Turneringsleder for DKBB.

Det blev til i alt 20 spillere fordelt på 4 hold, med et flertal af yngre spillere. Holdene var sammensat på kryds og tværs af klubberne og erfaring. Klubber fra Åbenrå, Esbjerg, Århus, Ålborg var repræsenteret sammen med en del lokale Viborg spillere.
De erfarne spillere forsøgte efter bedste evne at sætte strategien, men som vi alle ved, kan det være svært at følge den i kampens hede, med mange nye på banen.  Alle kampene blev afviklet i højt humør, dog med en anelse flere tekniske forseelser end normalt tilladt ved officielle kampe, men nu var det primære jo at have det sjovt på tværs af klubberne, hvilket helt sikkert lykkedes. Det mere seriøse spil skal nok komme til sæsonens første turneringskampe om det danske forbundsmesterskab (FM), som allerede er i næste weekend.

Taktik før en kamp

Selvom der internt på holdene blev givet god plads til de nye spillere, blev der kæmpet benhårdt mellem holdene.

Efter en lille frokost sponsoreret af DKKB, blev der tid til at afprøve skudfærdighederne i straffekast. Spillerne blev delt op i 2 grupper: ”de unge og nye” og ”de erfarne”. Det blev til en ren Århus triumf, hvor Sofie Mikkelsen vandt gruppen for ”de unge og nye” del og Daniel Laryea vandt gruppen for “de erfarne”.

Daniel Laryea

Sofie Mikkelsen

Med stor opbakning fra vores hovedsponsor Bjarne Brath A/S Bygge- og Entreprenørfirma og alle vores andre sponsorer, har det været muligt for DKBB at indkøbe en rigtig basketball kørestol til udlån til en af de danske klubber med nye/unge spillere, som oftest ikke har stole der passer ordentlig til unge mennesker. Ved at have en basketstol som passer, ved vi det giver en bedre oplevelse af sporten og dermed lysten til at forsætte.

Bjarne Brath (tv) udlåner stol til Viborg Dunkers

Denne første stol blev udlånt til Viborg Dunkers som har haft stor tilgang til deres ungdoms og begynderhold, som træner i Houlkærhallen tirsdage fra kl. 1800-1930. Flere af disse spillere skal have deres debut i denne sæsons FM række B. Med endnu en basketstol, endda en i den rigtige størrelse, kan vi give endnu flere spillere fornøjelsen af at spille kørestolsbasketball, udtaler Hans Peter Østergaard, træner for Viborg Dunkers Ungdoms- og Begynderhold. Han fortsætter, med den succes vi har haft med at tiltrække flere spillere, har vi haft problemer med at finde stole der passer, så vi er rigtige glade for støtten fra DKBB, og specielt en stor tak til Bjarne Brath. Vi håber selv på at kunne finde lokale sponsorer, der har hjertet på det rigtige sted, som vil hjælpe med at støtte os og resten af kørestolsbasketball i Danmark.

Formand Hans Peter Østergaard

Forhåbentlig kan det i fremtiden lykkedes at skaffe endnu flere sponsorer til vores sport, og derved skabe mulighed for at indkøbe flere stole – og derved få flere i gang med sporten.

Flere billeder fra turneringen: