Dansk kørestolsbasket er i rivende udvikling – Oplev sporten i Vester Hassing i weekenden

D.9. september fra kl. 9.30 afvikles 1. runde i Bjarne Brath ligaen, som er Dansk kørestolsbaskets landsdækkende turnering. Bjarne Brath Bygge- og Entreprenørfirma fra Hadsund har hovedsponsorratet på ligaen for andet år i træk, og for Direktør Bjarne Brath er det en hjertesag at støtte en sport der ikke er ret stor i Danmark, men som er på vej frem både i antal spillere og hold.

Vi har gennem en årrække deltaget med forskellige sponsorater indenfor dansk idræt og gode sociale formål som støtte til kræftramte børn og Rynkeby cykelhold. Da jeg stødte på Dansk Kørestolsbasket og hørte hvad folkene bag havde på hjertet, bestemte vi os for at det ville vi være med til at udvikle og støtte. -udtaler Bjarne Brath og fortsætter – Hos Bjarne Brath Bygge- og Entreprenørfirma oplever vi, at det at gøre en forskel indenfor kørestolsbasket, giver os meget igen. Ud over eksponering får vi et indblik i en verden hvor folk dyrker sport på højt plan trods et handicap, og jeg har ved selvsyn konstateret at det er seje mænd og kvinder der dyrker denne sport.

Weekendens runde byder på 4 hold, der alle er klar til en ny sæson. I.H Aalborg er det lokale hold og der ud over kommer Viborg Dunker’s , Esbjerg Sitting Bull’s og Århus Vikings. De farverige navne er hentet fra Basketball sporten i USA, som er en stor interesse for mange af spillerne i Danmark.

De forrige 9 år har Viborg Dunker’s vundet det danske mesterskab men fik kun sølv sidste år. Dette skyldes at de andre hold i turneringen er blevet stærkere år for år og bredden, i 2017 i dansk Kørestolsbasket, har aldrig været større. Antallet af spillere vokser og trods den ofte tragiske baggrund for at folk ender i en kørestol, får en amputation eller andet handicap, er det ikke mismod der præger spillerne når man møder dem. Det er de brede smil og glæden ved at dyrke sport sammen der møder en når man træder ind i hallen.

Kørestolsbasket afvikles på samme bane som almindelig kørestolsbasket og stolene er letvægtsmodeller med vinklede hjul. Og så går det stærkt når først spillet er i gang. Som det fremgår af billederne er det en fysisk krævende sport med kontakt og der skal tænkes hurtigt i alle dele af spillet.

Kørestolsbasket kan opleves på lørdag i Vester Hassing hallen og alle er velkomne. Hjulene ruller og det går stærkt.