Sygeplejersken Camilla i kørestol efter arbejdsulykke: Patient rev hende med i fald

Camilla Bach-Didriksen på basketbanen. Foto: Frederik Dahl/Hamistolen Photography

Denne historie kommer fra avisen.dk

En rutineopgave på arbejdet sendte sygeplejersken Camilla Bach-Didriksen i kørestol på livstid: Fik at vide det kunne klares med nogle isposer.

Jobbet som sygeplejerske er normalt ikke anset for at være et særligt farligt job. Derfor lå det heller ikke i kortene, at arbejdsdagen skulle vise sig at vende op og ned på Camilla Bach-Didriksens liv, da hun trådte ind ad døren på sygehuset i Silkeborg den 2. marts 2007.

Det var en simpel rutineopgave, hun skulle i gang med. En patient skulle have hjælp fra Camilla Bach-Didriksen og hendes kollega til at blive flyttet fra toilettet. Men så gik det galt. Patienten fik overbalance og greb hårdt fast i den dengang 34-årige sygeplejerske, så hendes ryg blev vredet og kraftigt overbelastet.

– Det gjorde voldsomt ondt, men en læge mente, at det kunne klares med nogle isposer de steder, hvor jeg havde smerter, fortæller hun til Familie Journalen.

Faldt og så film

Hun fik nyt arbejde på Hammel Neurocenter, men måtte hurtigt sande, at isposerne ikke var tilstrækkelige. Efter adskillige undersøgelser og en operation på grund af smerter ved ryghvirvlen, blev det ved med at gøre ondt. Hun var overbevist om, at der var noget mere alvorligt galt, og den mistanke blev kun forstærket, da disciplinen ‘at gå’ blev en større udfordring for hende. Følelsen i dele af hofterne, benene og fødderne var forsvundet.

– Hvis jeg faldt, kunne jeg ofte ikke komme op igen ved egen hjælp. Men jeg havde været forudseende og lagt nogle film på min iPhone, som jeg kunne ligge og se på, indtil der kom nogen og hjalp mig op igen, siger Camilla Bach-Didriksen til Familie Journalen.

Hun fandt sine gamle sygeplejefagbøger frem og læste sig til, at hun formentlig havde en rygmarvsskade. Da hun senere kom til undersøgelse på rygmarvscentret på sygehuset i Viborg, blev den mistanke bekræftet.

De konstaterede desuden, at Camilla Bach-Didriksen havde skader på de øverste hvirvler af rygsøjlen, som aldrig blev røntgenfotograferet, fordi man indtil da kun havde fokuseret på den nederste del af hendes ryg.

Diagnosen fik placeret hende i kørestol, men hun insisterer på stadig at holde hovedet højt. Siden hændelsen har hun fået selskab af den trofaste golden retriever, Kaptajn Haddock, som hjælper hende med at tage sokker af og tøj ud af vaskemaskinen, og derudover spiller hun kørestolsbasket på eliteplan.